Aloitan juuri nyt tässä uutta blogia, joten meininki ei ole vielä kovin selvää. Aiheen olen päättänyt: se on kirjat, ja tyyliä yritän pitää... no, tulette kyllä huomaamaan.

Ajattelin helpottaa tätä uuden blogin aloittamista sekä itselleni että lukijoille tiettyjen kysymyksien avulla. Tarkemmin ajatellen en enää muista, mitä ne kysymykset olivat, joten heitän päästäni vaikka tällaisen: miksi kirjoitan tätä blogia?

On tällä kertaa aika helppo vastata. Olen lukenut pienestä asti, ja noin pari vuotta olen lukenut melkein pelkästään aikuisten kirjoja. (huom: olen pian kuusitoista, joten on kai ihan luonnollista. Tässä vain varmistan, että ei tule väärinymmärryksiä) Olen aiemminkin pitänyt blogia, joka sivusi aiheiltaan omaa elämää ja teinin elämästä syntynyttä ahdistusta, joitakin uutisiakin ja muita koskettavia aiheita. Kirjoitustyyliltään blogi sivusi alatyyliä. Puolustuksekseni voin sanoa, että tyyli ei ollut teinimäistä "v***n ope joka v***u teki sitä ja v***u tätä" vaan ehkä enemmän harkittua/aggressiossa purettua sarkasmia ja vähän ihan suoraa vihaakin. Nyt oli luokaton selitys, mutta sillä ei olekaan sen vertaa merkitystä.

Tämän blogin muututtua ajankohdattomaksi mielessäni alkoi pikku hiljaa kyteä ajatus kirjablogin perustamisesta. Vähän aikaa sitten kävin katsomassa "inspiraatiota" ja hain Googlesta haulla "kirjablogi". Okei, myönnän, ei mikään paras väylä hakea, eikä otantakaan ollut kuin muutama blogi, mutta katselin tuloksia ja näin sen tyylisiä otsikoita kuin "Minnan kirjablogi", "Karin kirjablogi" yms. Ei kovin inspiroivaa, sanoisin.

Siinäpä pohjimmiltaan oli syy. En ole tutkinut kirjablogeja sen enempää, ja niitä kyllä varmasti löytyy joka kelkkaan, mutta itse haluaisin värittää kirjablogiani myös vähän muilla ajatuksilla ja ...no, en paljasta kaikkea heti kättelyssä, you'll see.

Ehkäpä vain alan lukemaan ja kirjoittamaan, niin siinä nähdään tulos.